Τζανάκης: «Τα 1000 μοναστήρια της Ελλάδας αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού»

αγίασμα Αποστόλου Παύλου Χαλκιδική

Εξήγησε τι μπορεί να γίνει για την αλλαγή της κατάστασης

Για το μεγάλο πρόβλημα των μοναστηριών της Ελλάδας ως φορείς αντιεμβολιασμού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζανάκης, το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ είναι το “απόλυτο παράδειγμα” για αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι, όμως μεγάλο πρόβλημα αντιεμβολιασμού εντοπίζεται στα χίλια μοναστήρια της χώρας.

«Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή».

Ο καθηγητής τόνισε τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Ολλανδία: Πιθανό να είναι θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον 85 επιβάτες πτήσεων από την Νότια Αφρική

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.

«Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους».

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *