Βίντεο – ντοκουμέντο από απόπειρα ληστείας στη Θέρμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαράζ διαρρήξεων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες

Μπαράζ διαρρήξεων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες

Τρεις επίδοξους ληστές κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαρρήξουν οικία στη νέα επέκταση Θέρμης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (14/12):

Σύμφωνα με το dailythess.gr, ωστόσο, την ίδια μέρα η αστυνομία κλήθηκε για ακόμα 7 περιστατικά στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί από αρχές Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου έγιναν 12 διαρρήξεις και απόπειρες. Σε μία περίπτωση μάλιστα ο κάτοικος, που βρισκόταν εντός της οικίας του, ήρθε αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή ατόμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο παραπάνω περιστατικό, ο πολίτης κλήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, αφού το διαθέσιμο περιπολικό βρισκόταν μακριά!

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και την μη ύπαρξη φωτισμού στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ οι ώρες «προτίμησης» των διαρρηκτών είναι 18:00-21:00. Η αστυνομία απλά συνιστά τυπικά μέτρα προφύλαξης, προφανώς μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στο έργο της.