Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αργολίδα – Θα σβήσει εντελώς σε μερικές ώρες

Λέκκας, φωτιά Θεσσαλονίκη

Υπήρξε αναζωπύρωση το βράδυ της Δευτέρας

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε χθες (4/7) το μεσημέρι στην Αργολίδα, καθώς οι πυροσβέστες που επιχειρούν εκεί την έθεσαν σε ύφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στην Αργολίδα πλέον έχει μόνο μικρές εστίες, και οι πυροσβέστες παραμένουν μέχρι να σβήσουν και αυτές, κάτι που είναι θέμα λίγων ωρών. Εκτός από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν και 2 Canadair και ένα Erickson.

Οι εικόνες που μεταδίδονταν από την Αργολίδα και από το πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας ήταν συγκλονιστικές. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε νωρίτερα, με τους πελάτες και το προσωπικό να μεταφέρονται από τη θάλασσα σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά μπήκε μέσα στο συγκρότημα του AMANZOE με τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να «πιάσουν» τις φλόγες.

Διαβάστε επίσης
Πενσιλβάνια: Φωτιά σε σπίτι έκαψε 10 άτομα

Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν καλύτερα κάποια στιγμή το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο μια αναζωπύρωση δυσκόλεψε πολύ την κατάσταση.

Νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Φιαννης Γεωργόπουλος, είπε:

«Έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο AMANZOE. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

*Φωτογραφία αρχείου