ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes: Εκδρομή στις λίμνες της Βόρειας Ελλάδας – Επίσκεψη σε Κερκίνη και Λίμνη Αγρα (ΦΩΤΟ)

Εξορμήσεις σε δύο από τις πιο όμορφες λίμνες της Βόρειας Ελλάδας, την Κερκίνη και τη λίμνη Άγρα προγραμματίζει για τον Απρίλιο η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes.

Και οι δύο λίμνες πήραν τη σημερινή τους μορφή μετά από τη δημιουργία φραγμάτων και σήμερα φιλοξενούν πολύ σημαντικούς πληθυσμούς πουλιών, ενώ ανήκουν στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης Natura 2000.

Εκδρομή στις λίμνες της Βόρειας Ελλάδας - Επίσκεψη σε Κερκίνη και Λίμνη Αγρα

Η Κερκίνη, περιτριγυρισμένη από τα όμορφα βουνά Μπέλλες και Μαυροβούνι, είναι ένα πραγματικό διαμάντι της ελληνικής φύσης, διαθέτοντας μία καταπληκτική βιοποικιλότητα. Αποτελεί το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου σε μία αποικία φωλιάζουν 12 διαφορετικά είδη πουλιών, από τα τριακόσια συνολικά που υπάρχουν στην περιοχή.

H εκδρομή στην Κερκίνη θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου και θα περιλαμβάνει βαρκάδα στη λίμνη για παρατήρηση αργυροπελεκάνων και ξενάγηση σε φάρμα βουβαλιών. Η περιοχή της Κερκίνης φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στην Ελλάδα των εντυπωσιακών αυτών ζώων που κάποτε κινδύνευσαν να εξαφανιστούν.

Εκδρομή στις λίμνες της Βόρειας Ελλάδας - Επίσκεψη σε Κερκίνη και Λίμνη Αγρα

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη σε τοπικό ζαχαροπλαστείο για αυθεντικό καζάν ντιπί από βουβαλίσιο γάλα, καθώς και επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, που αποτελεί ένα μοναδικό σημείο αναφοράς για την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική παράδοση, ενώ διαθέτει εξαιρετική θέα στη λίμνη!

Για την Κυριακή 28 Μαΐου, η Ecoroutes διοργανώνει εκδρομή στους καταρράκτες της Έδεσσας -που είναι οι μεγαλύτεροι των Βαλκανίων-, στα Μουσεία που βρίσκονται στο Πάρκο των Καταρρακτών και στη Λίμνη Άγρα.

Εκδρομή στις λίμνες της Βόρειας Ελλάδας - Επίσκεψη σε Κερκίνη και Λίμνη Αγρα

Εκεί μας περιμένει μία από τις πιο όμορφες εικόνες: η Λίμνη Άγρα, που περιλαμβάνει και τις πηγές του Εδεσσαίου, είναι γνωστή και ως «Λίμνη των Κύκνων», καθώς φιλοξενεί μεγάλους πληθυσμούς αυτών των εντυπωσιακών πουλιών, που αυτό τον καιρό βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής. Στο τέλος Απριλίου το τοπίο μας προσφέρει ένα φανταστικό θέαμα, καθώς είναι η περίοδος που ανθίζουν οι κερασιές!

Εκδρομή στις λίμνες της Βόρειας Ελλάδας - Επίσκεψη σε Κερκίνη και Λίμνη Αγρα

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δύο εξορμήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ecoroutes (www.ecoroutes.gr ) ή επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6974896714 (Viber + Whatsapp), το e-mail [email protected] ή το messenger της Ecoroutes στο FB (facebook.com/ecoroutes.gr).