Ρ.Αντωνοπούλου: “Η δικτύωση βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας”

Στο πλαίσιο της 1ης Coop Expo Μία καλή ευκαιρία να υπάρξει η απαραίτητη δικτύωση ανάμεσα στα κοινωνικά εγχειρήματα χαρακτήρισε την 1η Coop Expo που πραγματοποιείται από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στο μετρό Συντάγματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο πλαίσιο επίσκεψής της στην έκθεση, […]

Στο πλαίσιο της 1ης Coop Expo

Μία καλή ευκαιρία να υπάρξει η απαραίτητη δικτύωση ανάμεσα στα κοινωνικά εγχειρήματα χαρακτήρισε την 1η Coop Expo που πραγματοποιείται από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στο μετρό Συντάγματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο πλαίσιο επίσκεψής της στην έκθεση, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι η δικτύωση είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην πρώτη έκθεση κοινωνικής οικονομίας, που διοργανώνει το ίδιο το πεδίο. Η έκθεση γίνεται σε ένα σημείο από όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επομένως, το ευρύ κοινό έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με αυτό που ονομάζουμε κοινωνική οικονομία» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Μέσω της δήλωσής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Αυτό σηματοδοτήσαμε, τον περασμένο Νοέμβριο, με την 1η πανελλήνια έκθεση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας στο Γκάζι με τη συμμετοχή 150 εγχειρημάτων από όλη την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι ανάλογες εκδηλώσεις «θα διοργανώσουμε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να διαδοθεί και να αναπτυχθεί η κοινωνική οικονομία ως εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής, εργασίας και κατανάλωσης, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».