Αμύνταιο: Ταξιδιωτικό γραφείο ακύρωσε εκδρομή και αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα στους μαθητές

πότε ανοίγουν τα σχολεία Σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ κατέθεσε μήνυση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Αμυνταίου Φλώρινας κατέθεσε μήνυση κατά ταξιδιωτικού γραφείου ζητώντας την άμεση επιστροφή χρημάτων που είχαν καταβληθεί για προγραμματισμένη πενθήμερη εκδρομή των παιδιών της Γ’ τάξης στην Κρήτη, μετά την αιφνιδιαστική ματαίωσή της.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές από το Αμύνταιο η ματαίωση της εκδρομής έγινε μια μέρα πριν από την αναχώρησή τους, με υπαιτιότητα ταξιδιωτικού πρακτορείου της Φλώρινας, το οποίο κατόπιν ανοικτής δημοπρασίας που διενήργησε το σχολείο, ανέλαβε το μεταφορικό έργο. Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το πρακτορείο τούς ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι η εκδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω «προβλημάτων στα αεροπορικά εισιτήρια», ενώ αρνήθηκε να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει σύμφωνα με την σύμβαση, συνολικού ύψους 22.600 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ελένη Γυρίκη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και Αντιδήμαρχο του δήμου Αμυνταίου, ο Σύλλογος Γονέων κατάφερε να βρει λύση με άλλο πρακτορείο και στις ίδιες ημερομηνίες, όμως «ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα δηλώνοντας ότι θα το κάνει στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Γιώργος Σμιξιώτης δήλωσε ότι έχει υποβληθεί μήνυση κατά του ταξιδιωτικού γραφείου, ενώ με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών, το ΓΕΛ θα τελεί υπό κατάληψη για 5 ημέρες, όσο διάστημα θα διαρκούσε η εκδρομή των μαθητών.

Στην εκδρομή θα συμμετείχαν 53 μαθητές, πέντε καθηγητές και μια νοσοκόμα ως συνοδός μαθητή.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: "Εσπασε" τα ισόβια ο 47χρονος που έκαψε τους ηλικιωμένους γονείς του

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ