Απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του στο Φανάρι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την απόφαση να απαλλαχθεί από τα καθήκοντα του στο Φανάρι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ρολογιού αξίας 24.000 ευρώ, πήρε η Ιερά Σύνοδος.

Υπενθυμίζεται πως για την εν λόγω υπόθεση, ο Αρχιμανδρίτης είχε τεθεί σε αργία, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο να εκδίδει σχετική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως προχώρησε τότε σε αυτήν την απόφαση, εν αναμονή της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Όπως είχε αναφέρει προ ημερών ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, με καταγωγή από την Καστοριά, μπήκε στη φυλακή, ωστόσο εξήλθε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Αξίας 24000 ευρώ το ρολόι τσέπης που έκλεψε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η εξής:

«Συνήλθε σήμερον, 25ην Απριλίου 2023, ύπνο την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Άγια και Γερά Σύνοδος, ενώπιον της όποιας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ’ ανταλλαγήν απόψεων και ληφθείσης υπ’ όψιν της ως εκ των συμβεβηκότων δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απεφασίσθη όπως τεθεί τέρμα εις την εν Φαναρίω διακονίαν του ως άνω κληρικού».