Αράχωβα: Η απάντηση των δικηγόρων του κηδεμόνα του χάσκι στο πόρισμα του πραγματογνώμονα

Αράχωβα κτηνωδία

Τόνισαν ότι δεν θα κάνουν πίσω στις θέσεις τους

Το δικό τους σχόλιο σχετικά με την έκθεση του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα έκαναν οι δικηγόροι του κηδεμόνα του ζώου, Εφη Γρανιτσιώτη και Αντώνης Ζαπάντης.

Σε δήλωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι και οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση προσβάλει και προκαλεί την κοινή, καθημερινή λογική ενός μέσου ανθρώπου. Καλούμε όποιον γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί στον Όλιβερ, έστω και τώρα, να έλθει σε επαφή με τις Αρχές ή μαζί μας, προκειμένου να τον καθοδηγήσουμε υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικότητας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αμφότεροι είμαστε παρόντες και η αλήθεια θα λάμψει με οιοδήποτε κόστος. Όσοι προσπάθησαν το αντίθετο, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, όποιοι και αν είναι αυτοί».
Δείτε επίσης: Αράχωβα: Δεν “βλέπει” κακοποίηση από άνθρωπο στο χάσκι ο πραγματογνώμονας

Παράλληλα, οι δυο συνήγοροι τονίζουν ότι «δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας. Οιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής μας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, θα απαντηθεί με νομικές ενέργειες ενώπιον των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων.

Σε μια πολύκροτη και σημαντική υπόθεση, όπως η παρούσα, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ορόσημο κατά της κακοποίησης των ζώων συλλήβδην, πολλοί προσπαθούν να αντλήσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας, παρεμβαίνοντας και λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ομαλή και προς το συμφέρον του Όλιβερ και του κηδεμόνα του εξέλιξη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, μη έχοντα δικονομικό ρόλο να σκυλεύσει τη διαδικασία προσβάλλοντας τη μνήμη του αθώου και βάναυσα κακοποιηθέντα και θανατωθέντα Όλιβερ, την προσωπικότητα του εντολέως μας αλλά και ημών των ιδίων. Ο αγώνας για τη δικαίωση του Όλιβερ συνεχίζεται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων

«Με μεγάλη μας έκπληξη, σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2023, ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για διαρροή λία σημαντικού στοιχείου της προδικασίας (αστυνομική προανάκριση), η οποία σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου είναι μυστική. Η αναπαραγωγή της πραγματογνωμοσύνης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι υπάρχει διαρροή του προανακριτικού υλικού εκ των έσω, μη δυνάμενοι να προσδιορίσουμε την πηγή. Στοιχεία της προδικασίας είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν δημοσίως, προσβάλλοντας βασικές Αρχές του Ποινικού Δικαίου, του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Συντάγματος. Επιπλέον δε, ενισχύονται οι θεωρίες περί ολιγωρίας, προχειρότητας και διαβλητότητας της διαδικασίας. Γνωρίζουμε ότι η πραγματογνωμοσύνη, όπως και οι εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων δεν είναι δεσμευτικές για τον Ανακρίνοντα ή το Δικαστή, ο οποίος τις συνεκτιμά με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό και αποφασίζει κατά συνείδηση, σύμφωνα με το άρθρο 177ΚΠΔ (Αρχή Ηθικής Απόδειξης).

Διαβάστε επίσης  Σοκ: Της επιτέθηκε ο σύζυγός της και εκείνη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα επιτρέψει η υπόθεση να κλείσει χωρίς να έχει διερευνηθεί ενδελεχώς η κάθε πληροφορία και υποψία. Αμφότεροι θα υπηρετήσουμε τον όρκο μας ως Δικηγόροι- Συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, επικουρώντας στην ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας: Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι.- Οιαδήποτε έτερη προσέγγιση προσβάλει και προκαλεί την κοινή, καθημερινή λογική ενός μέσου ανθρώπου.

Καλούμε όποιον γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί στον Όλιβερ, έστω και τώρα, να έλθει σε επαφή με τις Αρχές ή μαζί μας, προκειμένου να τον καθοδηγήσουμε υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικότητας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αμφότεροι είμαστε παρόντες και η αλήθεια θα λάμψει με οιοδήποτε κόστος. Όσοι προσπάθησαν το αντίθετο, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας.

Οιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής μας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, θα απαντηθεί με νομικές ενέργειες ενώπιον των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων.

Σε μια πολύκροτη και σημαντική υπόθεση, όπως η παρούσα, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ορόσημο κατά της κακοποίησης των ζώων συλλήβδην, πολλοί προσπαθούν να αντλήσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας, παρεμβαίνοντας και λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ομαλή και προς το συμφέρον του Όλιβερ και του κηδεμόνα του εξέλιξη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, μη έχοντα δικονομικό ρόλο να σκυλεύσει τη διαδικασία προσβάλλοντας τη μνήμη του αθώου και βάναυσα κακοποιηθέντα και θανατωθέντα Όλιβερ, την προσωπικότητα του εντολέως μας αλλά και ημών των ιδίων. Ο αγώνας για τη δικαίωση του Όλιβερ συνεχίζεται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο δρόμος, καίτοι τραχύς και ανηφορικός έχει ήδη ανοίξει και διανύεται. Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί την ανοπαία ατραπό, το μονοπάτι της ήττας για την αλήθεια και τη δικαίωση του Όλιβερ».

Πηγή: protothema.gr