Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων: «Υπέρ της ελευθερίας των ανθρώπων, αλλά να μην αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην Ιερά Σύνοδο η ολοκληρωμένη εισήγησή του

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα που αφορούν τον Ελληνα πολίτη. Ενα από αυτά ήταν ο γάμος των ομοφυλοφίλων.

Ερωτηθείς λοιπόν για τον γάμο ομοφυλοφίλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι ένα θέμα τεράστιο. Η εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση αλλά η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται αύριο (Σάββατο 16/12). Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε το θέμα, είμαι αποφασισμένος να το θέσω και να το κουβεντιάσουμε. Έχω άποψη αλλά θα τη μάθετε από την Ιερά Σύνοδο. Έβαλα τον νομικό μου και με βοήθησε να συντάξω την εισήγησή μου, θα ενημερώσω αύριο για τη θέση μου. Η Σύνοδος δεν θα πάρει απόφαση, θα συζητήσουμε και μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει, τότε θα συγκληθεί όλη η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας και θα πάρει τις αποφάσεις της.

Δείτε επίσης: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για πατέρα Αντώνιο: «Του υπέδειξα πως δεν είναι σωστή η πορεία του»

Η εκκλησία πάντοτε πίστευε στην ελευθερία του ανθρώπου, δεν θα επιτρέψουμε όμως να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας. Δεν μπορεί η εκκλησία να πει – τώρα που παγιώνεται η ίδια η κοινωνία για δικούς της λόγους – πώς θα γίνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο. Ποια ανθρώπινα δικαιώματα θα έχει ένα παιδί (μια ομόφυλης οικογένειας); Ποια είναι η μαμά του, ποιος ο μπαμπάς του; Θα έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες. Την ελευθερία τη σεβόμαστε για τον κάθε άνθρωπο, το να μου αλλάξει όμως τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Στο θέμα της τεκνοθεσίας διαφωνώ προσωπικά».

Όπως άφησε να εννοηθεί, η ένσταση του Αρχιεπισκόπου δεν τίθεται τόσο ως προς τον γάμο ομοφυλοφίλων όσο ως προς την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή φωτό: Eurokiniss

Πηγή: news247.gr