Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Ιερώνυμος

Μίλησε για “φαεινές ιδέες που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα”

Για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή την εγκύκλιο που διαβάστηκε την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε με νόημα ότι «η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό» κάνοντας λόγο για «φαεινές ιδέες» που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».




«Μην ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους. Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Ιερώνυμου κατά την άφιξή του στη Μονή Πεντέλης στο συνέδριο για τον Άγιο Φώτιο.

Η συζήτηση στη Βουλή

Την ίδια ώρα την ευρύτατη συναίνεση 5 κοινοβουλευτικών ομάδων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επιβεβαίωσε η πρώτη ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή. Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων καταγράφηκε ότι εκτός της ΝΔ, θετικοί επι της αρχής με το σχέδιο νόμου που αποκαθιστά τους όρους ισότητας στον πολιτικό γάμο και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης  Παρέμβαση Ιερώνυμου για επιθέσεις σε πολιτικούς: "Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της"

Η εισηγητής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει τους όρους ισότητας για όλους του πολίτες και ιδίως για τα παιδία. Η κυρία Έλενα Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «σημαντική αλλαγή» ενώ για αυτονόητες ρυθμίσεις έκανε λόγο και ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ.

Από την Νέα Αριστερά ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε «ημέρα νίκης για τα κινήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» ενώ ο κ. Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας επικρότησε τις ρυθμίσεις για την ισότητα στον γάμο.

Πηγή: protothema.gr