Αρτα: Το τελευταίο τηλεφώνημα του 68χρονου στη γυναίκα του – «Το παιδί είναι σε σύγχυση»

αστυνομία Σέρρες Χαλκιδική

Ο δικηγόρος του δράστη υποστηρίζει ότι έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή

Στις φυλακές Μαλανδρινού κρατείται ο 38χρονος που σκότωσε με πέτρα τον 68χρονο πατέρα του στην Αρτα.

Ο 38χρονος πατροκτόνος βρέθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι συμφώνησαν να προφυλακιστεί μετά την απολογία του για το έγκλημα που σόκαρε την Αρτα αλλά και τη χώρα γενικότερα. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου συνεχίζει να κρατείται. Όλα αυτά την ώρα που αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για το έγκλημα. Το τελευταίο τηλεφώνημα του θύματος στη γυναίκα του και τα λόγια που είπε ο καθ’ ομολογία δράστης στους αστυνομικούς.

Όπως μετέδωσε ο Alpha πατέρας και γιος ξεκίνησαν από την Λαμία για την Αρτα και λίγο πριν τη δολοφονία, ο άτυχος 68χρονος τηλεφώνησε στη γυναίκα του. Της είπε ότι επιστρέφουν αλλά της ανέφερε πως ο γιος τους, βρισκόταν σε μεγάλη σύγχυση. Λίγο αργότερα σταμάτησαν σε χωματόδρομο και σημειώθηκε το έγκλημα.

Δείτε επίσης: Αρτα: Στη φυλακή ο 38χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με πέτρα

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν άσχημα και πήρε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι. «Πίστευα ότι θα με σκότωνε εκείνος» φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο φερόμενος ως πατροκτόνος είχε σταματήσει τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε, λίγες μέρες πριν το φονικό.

«Έχει ένα παλαιότερο ψυχιατρικό ιστορικό αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί η ανάκριση συνεχίζεται. Έχει τεθεί από εμάς το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Δεν είναι δολοφονία. Ο άνθρωπος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του και όταν τον έκανε, αλλά ούτε και τώρα μπορεί να καταλάβει τι έχει κάνει. Έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή αλλά το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει. Η υπόδεση βρίσκεται στον ανακριτή αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο δικηγόρος του 38χρονου.