Blue Horizon: Aποκαλυπτική κατάθεση “αδειάζει” τους δύο λιμενικούς και τον ύπαρχο

Πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν για την υπόθεση των δύο λιμενικών που έπρεπε να είναι έξω από το Blue Horizon το βράδυ που δολοφονήθηκε ο 36χρονος στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις καταθέσεις τους  ο πρώτος υποστηρίζει πως έγινε ένα επεισόδιο με αλλοδαπούς στα εκδοτήρια και πήγε να δει τι συμβαίνει και ο δεύτερος τόνισε πως λόγω “προβλήματος με τσιγγάνους” πήγε στα εκδοτήρια να επιληφθεί!

Όμως ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ – BLUE STAR o οποίος ήταν στο σημείο και επέβλεπε τον απόπλου του πλοίου BLUE HORIZON (είναι ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να παρακολουθεί τον ύπαρχο να πετάει στη θάλασσα τον Αντώνη και αμέσως να πλησιάζει τον καταπέλτη) διαψεύδει τους δυο λιμενικούς ότι υπήρξε επεισόδιο με τσιγγάνους ή αλλοδαπούς στα εκδοτήρια που τους ανάγκασε να κινηθούν προς τον τόπο του «θερμού» συμβάντος και να αφήσουν το πόστο τους λέγοντας χαρακτηριστικά στην κατάθεση του : “Δεν είδα τίποτα ούτε κάποιος από συναδέλφους μου ανέφερε κάτι…”.

Επίσης υποστήριξε ότι ο άτυχος Αντώνης ήταν πρόσωπο γνωστό στο λιμάνι του Πειραιά. Τον γνώριζαν οι εργαζόμενοι και τα πληρώματα! Το μεγάλο ερώτημα είναι τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στο μεγάλο λιμάνι; Σημειώθηκε ή όχι επεισόδιο με τσιγγάνους ή αλλοδαπούς και που τελικά ήταν οι δυο λιμενικοί που είχαν την ευθύνη του απόπλου των δυο συγκεκριμένων πλοίων;

Τα λεγόμενα των δύο λιμενικών και του εκπροσώπου της κοινοπραξίας

Ο ανθυπασπιστής που είχε την ευθύνη απόπλου του μοιραίου πλοίου αναφέρει στην κατάθεση του : “Είχα χρεωθεί τον κατάπλου – απόπλου του CHAMPION JET 2 του WORLD CHAMPION JET, τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα (Πύλη Ε9-10) και τέλος τον απόπλου του BLUE HORIZON στην περιοχή του αγίου Διονυσίου (Πύλη Ε3). Ο απόπλους του BLUE HORIZON ήταν προγραμματισμένος στις 21.00. Εγώ ευρισκόμενος πλησίον εκδοτηρίων καθότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ αλλοδαπών για άγνωστο λόγο και πήγα να δω τι γίνεται. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές από τη θάλασσα την ώρα που απομακρύνονταν το εν λόγω πλοίο. Άμεσα προσέτρεξα εκεί πέρα. Άκουσα να φωνάζουν για άνθρωπο στη θάλασσα, δίχως όμως να αντιληφθώ την ύπαρξη κάποιου ατόμου μέσα σ΄ αυτή”.

Στην κατάθεσή του, ο λιμενικός που είχε την ευθύνη για τον απόπλου τους Έλυρος ανέφερε «Είχα διατεταγμένη υπηρεσία από 14:00 μέχρι 22:00 με καθήκοντα μέτρων τάξης. Εκτελώντας τα καθήκοντά μου στην πύλη Ε3 από που θα απέπλεε το Έλυρος με προγραμματισμένη ώρα απόπλου 21:00 και εβρισκόμενος πέραν του καταπέλτη προς τα εκδοτήρια λόγω προβλήματος με τσιγγάνους, αλλά σε ήδη πεπερασμένη ώρα απ’ τον προγραμματισμένο απόπλου, είδα στο βάθος ανθυπασπιστή να μου κάνει νοήματα πιθανόν για να συνδράμω. Δεν μπόρεσα να κατευθυνθώ άμεσα στο σημείο λόγω ότι προβλήματος που είχα.

“Σε διαδικασία φόρτωσης”

Επιπροσθέτως το πλοίο στο οποίο εκτελούσα μέτρα, ακόμα βρίσκοταν σε διαδικασία φόρτωσης και ο συνάδελφος που είχα μαζί μου ήταν άπειρος. Όταν είδα να διέρχεται ένα περιπολικό του Λιμενικού, το σταμάτησα, επιβιβάστηκα και του είπα να πάμε άμεσα στο σημείο, αφήνοντας εν τέλει το καράβι ως έχει. Κατευθυνθήκαμε στο σημείο που μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα και μόλις είχε έρθει από το Έλυρος σωσίβιο με φωτάκι. Εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα από τον αξιωματικό φυλακής να μη βουτήξω στην θάλασσα διότι έτερος συνάδελφος είχε πάει με τους καβοδέτες στη βάρκα που διαθέτουν για την περισυλλογή»

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός τράκαρε με το αυτοκίνητο κι επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Όμως στην κατάθεση του ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας λέει άλλα πράγματα: ”Είμαι υπάλληλος της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ – Βlue Star και την ημέρα του συμβάντος ήμουν στην φόρτωση των οχημάτων του Blue Horizon από τις 19:00. Ήταν μια χαλαρή μέρα είχε τελειώσει η φόρτωση του πλοίου και περιμέναμε να δοθεί ο απόπλους. Στις 21:10 περίπου ήμουν με την πλάτη στο πλοίο και μιλούσα με έναν οδηγό φορτηγού οχήματος. Με το που γυρνάω το βλέμμα μου προς το πλοίο αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια του υπάρχου, να εμποδίσει την επιβίβαση κάποιου ατόμου και πλησιάζοντας προς το πλοίο, είδα το άτομο αυτό να πέφτει από τον καταπέλτη στη θάλασσα.

Εκείνη τη στιγμή άμεσα τηλεφώνησα στο πρακτορείο μου και είπα ότι έπεσε άνθρωπος στη θάλασσα και να τηλεφωνήσουν αμέσως στον λιμενικό σταθμό και στο πλοίο Έλυρος. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα και προχώρησα προς την άκρη του προβλήτα. Παρατήρησα την έντονη δίνη το νερού από τις μηχανές του πλοίου και δεν έβλεπα τον άνθρωπο. Αφού πέρασαν κάποια λεπτά που δεν μπορώ να προσδιορίσω και βλέποντας το πλοίο να έχει απομακρυνθεί από τον προβλήτα περί τα 200 μέτρα περίπου, είδα το σώμα να επιπλέει σε μπρούμυτη θέση χωρίς να κινείται καθόλου. Μετά από λίγο ήρθε περιπολικό του τμήματος.

Ερώτηση: Γνωρίζετε το άτομο που έπεσε στη θάλασσα;

Απάντηση: Ναι τον αναγνώρισα τη στιγμή του διαπληκτισμού ότι ήταν ο Αντώνης. Είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο χώρο του λιμανιού και έκανε τακτικές επισκέψεις από την Κρήτη στην Αθήνα. Τον αναγνώρισα σε επίπεδο που τον χαιρετούσα και με χαιρετούσε όπως τον γνώριζαν και αρκετά μέλη πληρώματος της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο. Είχε δυσκολία στην ομιλία, ήταν όντως υπερκινητικός και γενικά ήταν ένα πρόσωπο με ιδιαίτερη συμπεριφορά ως το σημείο της παρεξήγησης. Επισκεπτόταν τακτικά την Αθήνα και μας έλεγε οπότε ερχόταν ότι πάει σε οίκους ανοχής και μετά από περίπου τρεις μέρες κάθε φορά γυρνούσε στην Κρήτη.

Ερώτηση: Παρατηρήσατε, αν το σημείο υπήρχε παρουσία λιμενικού οργάνου;

Απάντηση: Όχι, δεν υπήρχε κάποιος λιμενικός το σημείο.

Ερώτηση: Στο διάστημα της εργασίας στο λιμάνι αντιληφθήκατε κάποια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σε κάποιο από τα κιόσκια πρακτορείων;

Απάντηση: Όχι δεν είδα τίποτα ούτε κάποιος από συναδέλφους μου ανέφερε κάτι.

Ερώτηση: Μετά από πόση ώρα ήρθε το λιμενικό στο σημείο συμβάντων;

Απάντηση: Σας είπα ότι εκείνη τη στιγμή ήμουν σε κατάσταση σύγχυσης αλλά μετά από λίγο χρόνο ήρθε το περιπολικό”.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi