Χαλκιδική: Εναερίτης κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υποσταθμού και νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα

ρεύμα

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όταν εναερίτης εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει: «Ένα ακόμη πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα, με θύμα έναν συνάδελφό μας εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώθηκε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα εναερίτης, εργαζόμενος σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα Υποσταθμού σε γραμμή Μέσης Τάσης, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα του, χωρίς ευτυχώς, κίνδυνο για τη ζωή του.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον ίδιο και στους οικείους του, ενώ παράλληλα εύχεται και ευελπιστεί την ταχεία και βέλτιστη ανάρρωσή του.

Επισημαίνουμε ότι κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ καλούμε τους συναδέλφους να επιχειρούν πάντοτε με αυτό το γνώμονα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφάλειας, χρησιμοποιώντας παράλληλα όλα τα μέτρα.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Βίντεο από την επίθεση με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Η μέριμνα για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, με σκοπό την προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας, είναι θεμελιώδες δικαίωμα των εργαζομένων.

Η ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ, όπως όλοι οι εργοδότες, είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν όλες τις σχετικές διευκολύνσεις στους εργαζόμενους, ώστε να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά τους».

Πηγή φωτό: Εurokinissi