Χαμός με τους Σέρβους στον Προμαχώνα – Ανοίγουν προσωρινά τα σύνορα

Σέρβους Προμαχώνα Προμαχώνας

Εχουν έρθει από τα μεσάνυχτα προκειμένου να προλάβουν την απαγόρευση που ξεκίνησε στις 06:00

Περίπου επτά χιλιόμετρα είναι η ουρά οχημάτων που σχηματίστηκε στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μοναδικό σημείο από το οποίο υπάρχει πρόσβαση για τους Σέρβους.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στους τελωνειακούς ελέγχους στους τουρίστες και τους Σέρβους.

Οι περισσότεροι από αυτούς, που προέρχονται από τη Σερβία, θέλησαν να περάσουν από τη νύχτα στην Ελλάδα, επιχειρώντας να προλάβουν την απαγόρευση που ξεκίνησε από σήμερα τις 06:00 το πρωί.

Από χθες το βράδυ είχε σχηματιστεί τεράστια ουρά με Σέρβους, Ρουμάνους, Βούλγαρους και άλλους επισκέπτες από την Ευρώπη που επιχείρησαν να μπουν οδικώς στην Ελλάδα.

Οι εγκλωβισμένοι, μάλιστα, όμως μεταδίδει η ΕΡΤ, δηλώνουν αποφασισμένοι να μπουν στην Ελλάδα και να κάνουν τις διακοπές τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος πριν κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία.

«Ξέραμε ότι θα έχει κόσμο, ήρθαμε για να περάσουμε στη χώρα πριν τις 06:00 το πρωί.

Περιμένουμε εδώ από τα μεσάνυχτα. Είναι δυνατόν να δουλεύει μόνο ένα άτομο; Υπολογίσαμε πόσες ώρες χρειαζόμαστε, έχουμε περάσει εδώ και ώρες σε ελληνικό έδαφος. Έχουμε πληρώσει για τις διακοπές μας.

Εάν δεν διορθωθεί αυτή η κατάσταση δεν θα ξαναέρθουμε για διακοπές στην Ελλάδα» δήλωσε αγανακτισμένη τουρίστρια στην κάμερα της ΕΡΤ.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί κι ενώ στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη ένταση, έγινε γνωστό πως  τα σύνορα θα ανοίξουν για όσους επισκέπτες από τη Σερβία έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, για να αποσφυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ οι Σέρβοι ταξιδιώτες που είναι στον Προμαχώνα θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα που έχουν συμπληρώσει, ενώ θα τους γίνουν και τα απαραίτητα τεστ.

Οπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, θα ισχύσει έως τις 15 Ιουλίου και στο μεταξύ θα επιτρέπονται μόνο τα αναγκαία ταξίδια.

*Φωτογραφία Αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version
%%footer%%