Χανιά: Δεμένοι στα καθίσματά τους βρέθηκαν οι επιβάτες του αεροσκάφους που έπεσε στη θάλασσα

Χανιά αεροσκάφος

Ενδείξεις για αποπροσανατολισμό του πιλότου

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο επιβάτες του δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Όπως τόνισε ο ναυαγοσώστης που τους βρήκε οι δυο άνδρες ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους και δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια για να βγουν. Μάλιστα ανέφερε πως μπορεί να έχασαν τις αισθήσεις τους ή ακόμη και τη ζωή τους στην πρόσκρουση.

«Δεν ήταν πολύ βαθιά, ήταν στα δυόμιση με τρια μέτρα βάθος και το αεροσκάφος είχε αναποδογυρίσει. Δεν είχαμε προετοιμαστεί όμως, νομίζαμε ότι είχαν προλάβει να πέσουν στο νερό οι επιβάτες. Οι άνθρωποι όμως δεν είχαν κάνει καμιά προσπάθεια να βγουν, ήταν δεμένοι μέσα. Τους απεγκλώβισα με την ανάσα, χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό. Είχαν χτυπήματα στο πρόσωπο, ίσως να είχαν χάσει τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

Δείτε επίσης: Χανιά: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι επιβάτες του αεροσκάφους που έπεσε στη θάλασσα

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν απ;o τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης, είναι άγνωστο το γιατί ο πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν ενδείκνυται για νυχτερινή χρήση.

Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι ο πιλότος λόγω της νύχτας αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα την πτώση στην θάλασσα.

Πηγή: flashnews.gr