Χειροπέδες στον αρχηγό και σε μέλη του Ρουβίκωνα – Τι κατασχέθηκε

ΑΠΘ Θεσσαλονίκη Γλυκά Νερά

Είχαν πραγματοποιήσει επίθεση σε κατάστημα

Χειροπέδες σε τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα, ανάμεσα στα οποία φέρεται να βρίσκεται και ο αρχηγός της οργάνωσης, πέρασαν οι αστυνομικές αρχές.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, τέσσερα άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στον Ρουβίκωνα, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η πράξη τους προηγήθηκε της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε την 28/10/2023 στην ίδια περιοχή, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Φυσικός αυτουργός εντοπίστηκε λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα 15 περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και δυο άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.