Χρήστος Γιαλιάς: Οι δράστες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή – Σε “τυφλό” σημείο η δολοφονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάνδρα δολοφονία επιχειρηματία

Τι προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον Χρήστο Γιαλιά που έπεσε νεκρός από το μαφιόζικο χτύπημα στη Μάνδρα.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του στη Μάνδρα και οι δράστες όπως φαίνεται παρακολουθούσαν αρκετές μέρες την περιοχή, κι έτσι είχαν βρει δρομολόγια προκειμένου να φύγουν από το σημείο της δολοφονίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega από τις έρευνες της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες είχαν προχωρήσει στην χαρτογράφηση περιοχής κι είχαν διαλέξει χωματόδρομους για διαφυγή μέσα από το βουνό μετά την διάπραξη της δολοφονίας.




Όσον αφορά τον οδηγό της μοτοσικλέτας φαίνεται να είναι έμπειρος, καταφέρνοντας να αποφύγει κάμερες αφαλείας. Η συνολική διάρκεια της εκτέλεσης του επιχειρηματία στην Μάνδρα ήταν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα οι δράστες πριν φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης εξαφάνισαν τα ίχνη τους, πετώντας το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Έρευνες στο ευρύτερο περιβάλλον

Στο ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία αναζητούν οι αρχές τους δράστες που τον «γάζωσαν» με δεκάδες σφαίρες και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο-ντοκουμέντο από το κομβόι των χούλιγκαν

Ο 60χρονος επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι που τον εκτέλεσαν το γνώριζαν και έστησαν το καρτέρι θανάτου στον δρόμο και μάλιστα στο μοναδικό σημείο της διαδρομής από το γραφείο του στο σπίτι που δεν υπάρχουν κάμερες.

Τον «γάζωσαν» εν κινήσει

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δράστες παραμόνευαν το θύμα τους κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Όταν το αυτοκίνητο με τον επιχειρηματία πλησίασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι προσέγγισαν το όχημα και επιτέθηκαν εν κινήσει σε βάρος του 60χρονου, γαζώνοντας τον με δεκάδες σφαίρες και πυρπολώντας στη συνέχεια το αυτοκίνητο του.

Οι επαφές του 60χρονου στην Αλβανία

Όσο περνούν οι ώρες οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το ενδεχόμενο στο συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου να υπάρχει διασύνδεση με άτομα της ελληνικής μαφίας και προσανατολίζονται στις επαφές που είχε αναπτύξει το θύμα στην γειτονική Αλβανία.

Ταυτόχρονα, εάν και στο κάδρο μπαίνουν οι επαγγελματικές του δραστηριότητες, το ενδεχόμενο πίσω από το φονικό να βρίσκεται κάποιο άτομο με το οποίο ο Χρήστος Γιαλιάς να είχε συνεργαστεί στο άμεσο παρελθόν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και οι έρευνες εστιάζονται στο ευρύτερο περιβάλλον του πασίγνωστου επιχειρηματία.




Πηγή φωτό: EUROKINISSI