Διαγράφηκε οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Κωνσταντίνος Πλεύρης

Για τον ναζιστικό του χαιρετισμό μέσα στο δικαστήριο

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη διαγράφηκε οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο κ. Πλεύρης διαγράφηκε μετά και τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου δικαζόταν η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η απόφαση ελήφθη από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάρτιο ο Κ. Πλεύρης, με επίσης ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εκπροσωπούσε τον Γιάννη Λαγό.

Διαβάστε επίσης  Πρωτοφανές περιστατικό στην Θεσσαλονίκη: Ο αδελφός του νεκρού χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στη διάρκεια της κηδείας

Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.