Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου λόγω της ασυλίας της Δούρου

Ρένα Δούρου

Η ίδια και άλλα είκοσι άτομα κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών

Για τις 30 Οκτωβρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Η δίκη αφορά έντεκα θύματα που δεν είχαν περιληφθεί στον αρχικό κατάλογο των εγκαυματιών. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους 104 νεκρούς τέθηκε το ζήτημα να μπορέσουν και αυτοί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, όμως αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου, καθώς για να ξεκινήσει η εκδίκαση απαιτείται άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου.

Ετσι λοιπόν, όπως έγινε και στη μεγάλη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει σχετικό αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, η οποία στη συγκεκριμένη υπόθεση μαζί με άλλα είκοσι πρόσωπα κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Με εγκαύματα δυο άτομα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη 

Δείτε επίσης: Δίκη για την φωτιά στο Μάτι: Ζητήθηκε να αρθεί η ασυλία της Ρένας Δούρου

Η κα Δούρου απέστειλε δήλωση στο δικαστήριο με την οποία δηλώνει, όπως και στο άλλο δικαστήριο, ότι συναινεί στην άρση της ασυλίας της και ότι θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών από τη Βουλή.

Η μεγάλη δίκη για τους 104 νεκρούς έχει διακόψει για τις 24 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στη Βουλή, ώστε να αρθεί η ασυλία της Ρένας Δούρου και η εκδίκαση να συνεχιστεί κανονικά.

Πηγή φωτό: Eurokinissi