Νέα Φιλαδέλφεια: Το κροατικό ΥΠΕΣ είχε ενημερώσει από τις 4 Αυγούστου για τους χούλιγκαν

Νέα στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με το κροατικό ΥΠΕΣ, η αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει από τις 4 Αυγούστου για το ταξίδι των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας ισχυρίζεται πως δεν ενημέρωσε μόνο αυτό την ΕΛ.ΑΣ. για το ταξίδι των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, εκ των οποίων ο ένας δολοφόνησε τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ότι το ίδιο έκανε και το Μαυροβούνιο.

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛΑΣ γνώριζε για την “κάθοδο” των Κροατών χούλιγκαν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κροατικού υπουργείου, το Μαυροβούνιο ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές όταν η πομπή πέρασε τα σύνορα για την Αλβανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Λόγω πολλών αιτημάτων των ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή Κροατών πολιτών σε ταραχές στην Ελλάδα, σας ενημερώνουμε:

Στις 4 Αυγούστου 2023, η κροατική αστυνομία συνέλεξε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια για φιλάθλους που μπορούσαν να πάνε στην Ελλάδα, μέσω διεθνών καναλιών της Europol και της Interpol, οι οποίες παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία, αλλά και στην αστυνομία άλλων χωρών που βρίσκονται στο δρομολόγιο (Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο).

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ασφαλείας αυτού του είδους ανταλλάσσονται με χώρες που βρίσκονται στην αναμενόμενη διαδρομή και η αστυνομία κάθε χώρας αξιολογεί χωριστά πώς θα ενεργήσει σε σχέση με τις πληροφορίες που της παρέχονται.

Στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνίας, η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές των χωρών στο εν λόγω δρομολόγιο ότι στις 7 Αυγούστου, μεταξύ 03:00 και 06:00, στην έξοδο από το Μαυροβούνιο προς την Αλβανία, εντόπισε 120 Κροάτες πολίτες σε 21 οχήματα.

Προς το παρόν, δεν έχουμε σχόλια από την ελληνική αστυνομία για τη μεταχείριση των Κροατών πολιτών και συλλέγονται πληροφορίες προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες».

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης  Συγκλονίζει ο Καρεμπέ: "Δολοφόνησαν δύο μέλη της οικογένειάς μου στη Νέα Καληδονία"