Δράμα: Προσπάθησαν να πάρουν 2500 ευρώ από γυναίκα με πρόσχημα τον τραυματισμό της κόρης της

αστυνομία Σέρρες Χαλκιδική

Προσποιήθηκαν τον γιατρό αλλά δεν τους… βγήκε

Ατέλειωτες μοιάζουν οι τηλεφωνικές απάτες επιτήδειων, οι οποίοι προσπαθούν να προσκομίσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πίστευαν ότι η τηλεφωνική απάτη που έστησαν σε βάρος γυναίκας στη Δράμα είχε πετύχει, όμως η σιγουριά τους ήταν που τελικά τους κόστισε.

Εξιχνιάστηκε άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, η τηλεφωνική απάτη που σημειώθηκε χθες (24/11) το μεσημέρι, σε βάρος ηλικιωμένης Ελληνίδας, σε οικισμό έξω από τη Δράμα.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γυναίκα σε οικισμό της Δράμας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον άνδρα που έπεσε από τον Λευκό Πύργο - "Πήγες να βρεις τη μαμά..."

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι ανωτέρω δράστες να πηγαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο σπίτι της γυναίκας και να αποβιβάζεται ο ένας δράστης παραλαμβάνοντας τα συμφωνηθέντα χρήματα.

Τα 2.500 ευρώ κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους, ενώ σημειώνεται ότι κατά την σύλληψή του, ο ένας δράστης αντιστάθηκε σθεναρά. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.