Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία – Ακατάλληλο παραμένει το νερό στο Βόλο

Δύο είναι τα κρούσματα σαλμονέλας που εντοπίστηκαν σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Παράλληλα, αυξήθηκαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Όπως ανακοίνωσε η ίδια κατά την ενημέρωση για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Δείτε επίσης: Παραμένουν τα προβλήματα στη Θεσσαλία – Χωρίς νερό για 12η μέρα ο Βόλος

Συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 τα κρούσματα με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η κυρία Αγαπηδάκη επεσήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Διαβάστε επίσης  Εθνικό πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τρεις μορφές καρκίνου για όλους

Αναφορικά με τις νοσηλείες, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός, «έχουν 5 νέες σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομέιο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομέιο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες 13».