Δύο ώρες περίμενε στην ουρά το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού!

κορονοϊού

Δεν άντεξε να περιμένει και πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Δύο ώρες περίμενε στην ουρά του νοσοκομείο «Σωτηρία» το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η 40χρονη γυναίκα, μάλιστα, δεν άντεξε να περιμένει στην ουρά και αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο! Πλέον, νοσηλεύεται στο Αττικόν και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα του κορονοϊού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα αναφέρει το newsit.gr, η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, είχε ως αρχική επιλογή της ένα από τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς.

Η γυναίκα επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή της

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού, πάντως, το ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα.

Σκοπός είναι να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Καμπανάκι» ΟΣΕΘ σε ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για τον κορονοϊό

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε σε ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ ο ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης), για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΣΕΘ βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς, ως υπεύθυνη αρχή μεταφορών για το πολεοδομικό συγκρότημα, ανέλαβε πρωτοβουλία συντονισμού όλων των φορέων.

Μιλάμε για φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με τις δημόσιες μεταφορές, ενώ όλο αυτό γίνεται με αφορμή τον ιό του κορονοϊού .

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αρχές μεταφορών, απέστειλε έγγραφο.

Σε αυτό, υπάρχουν οδηγίες και έκτακτες συστάσεις προς τις διοικήσεις:

Του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Οι διοικήσεις αυτές θα αναλάβουν, μόλις πάρουν το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την εκτέλεση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ).

Το ίδιο θα συμβεί και στο Σωματείο Ταξί «Ερμής».

Τι επισημαίνεται στο έγγραφο

Στο έγγραφο επισημαίνεται πως πέρα από τις απαραίτητες οδηγίες, συστάσεις και μέτρα, που αφορούν αποφάσεις εθνικού, περιφερειακού ή/και επιχειρησιακού επιπέδου.

Τέτοια είναι του ΟΑΣΘ, των ΚΤΕΛ κ.λ.π.

Η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) εξέδωσε ήδη χρήσιμες οδηγίες για τα μέλη της.

Οι οδηγίες αυτές, αφορούν στον τρόπο προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού κ.λπ.

«Ο ΟΣΕΘ απέστειλε στους φορείς που εποπτεύει τις αναλυτικές οδηγίες και παραμένει σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη, ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά το ζήτημα που έχει προκύψει και απειλεί τη δημόσια υγεία», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *