ΕΚΘ: Παρέμβαση για την ομαλή λειτουργία του ΟΑΣΘ

ΟΑΣΘ απεργία

Τι ζητάει από τους αρμόδιους

Με ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ζητάει από τους αρμόδιους να επιλύσουν βασικά ζητήματα που θα βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία του ΟΑΣΘ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΚΘ, ο πρώτος πυλώνας των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά «αφορά τη μη καταβολή τον τελευταίο χρόνο θεσμοθετημένων όρων της σύμβασης, καθώς και τη μη απόδοση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης, γεγονός που πλήττει οικονομικά, ασφαλιστικά και ηθικά τους εργαζόμενους».

Ο δεύτερος πυλώνας, υπογραμμίζει το ΕΚΘ «αφορά στην άμεση επιδιόρθωση παροπλισμένων λεωφορείων που έχουν μείνει εκτός στόλου για ζημιές που θεωρούνται μικρές και η επιδιόρθωσή τους δεν θα βλάψει οικονομικά τον Οργανισμό, ενώ παράλληλα θα προσφέρει “ανάσα” στο επιβατικό κοινό».

Προσθέτει ότι ο τρίτος πυλώνας σχετίζεται με τις συνθήκες μεταφοράς στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και επισημαίνει την ανάγκη να επιδιορθωθεί το σύστημα κλιματισμού στα λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Τέλος, το ΕΚΘ σημειώνει ότι είναι αναγκαία η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού και την έμπρακτη υποστήριξη στους εργαζόμενους «που σε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας και παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω του COVID-19, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έβαλαν το γενικό καλό και την εξυπηρέτηση του κοινού πάνω και από τους εαυτούς τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *