ΕΛΑΣ: Η ανακοίνωση για το περιστατικό με τον βουλευτή Νίκο Ηγουμενίδη

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Τι αναφέρει για την κείμενη νομοθεσία

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

“Σημειώνεται ότι ούτε η ΕΛ.ΑΣ. ούτε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρουν το όνομα του βουλευτή στις ανακοινώσεις τους. Ωστόσο, ο ίδιος ο Νίκος Ηγουμενίδης σε ανακοίνωσή του, δηλώνει πως εκείνος ήταν ο “πρωταγωνιστής” στο περιστατικό και απαντά στις καταγγελίες”, αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χτες, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο 18.5ο χλμ. Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου, από τους επιληφθέντες αστυνομικούς διαπιστώθηκε η παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής (κίνηση στο αντίθετο ρεύμα), από όχημα το οποίο οδηγούσε βουλευτής που εκλέγεται στην Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς να φέρει άδεια κυκλοφορίας οχήματος κατά την ώρα του ελέγχου.

Στο εν λόγω περιστατικό, εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες στον Κ.Ο.Κ. παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς” αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. .

Διαβάστε επίσης  Οδηγός αστικού λεωφορείου παίζει στο κινητό ενώ κάνει δρομολόγιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημειώνεται ότι ούτε η ΕΛ.ΑΣ. ούτε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρουν το όνομα του βουλευτή στις ανακοινώσεις τους. Ωστόσο, ο ίδιος ο Νίκος Ηγουμενίδης σε ανακοίνωσή του, δηλώνει πως εκείνος ήταν ο “πρωταγωνιστής” στο περιστατικό και απαντά στις καταγγελίες”.