Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε 20χρονο μετά από καταδίωξη

Λάρισα αστυνομικός

Δεν απαγγέλθηκε κατηγορία λόγω αναμονής της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ελεύθερος αφέθηκε ο 45χρονος αστυνομικός  που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο μετάκαταδίωξη κλεμμένου οχήματος έξω από τη Λάρισα.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 20χρονο. Όπως φέρεται να υποστήριξε του φώναξε να σταματήσει και κάτω από συνθήκες που μένει να αποσαφηνιστούν τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο νεαρός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Δεν απαγγέλθηκε κατηγορία στον αστυνομικό καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση. Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος παρέμεινε για δέκα λεπτά στο γραφείο του. Στο πλευρό του αστυνομικού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι του που δήλωσαν κι εκείνοι συντετριμμένοι από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

«Πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας διότι υπόθεση εξελίξεις διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή» είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού κ. Δημοσθένης Γούλας.