Εθνική Πινακοθήκη: Οριστική απομάκρυνση για τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης

Την ανακοίνωση πως τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος, απομακρύνθηκαν από το δάπεδο, μετά από συμφωνία με τον καλλιτέχνη, έκανε η Εθνική Πινακοθήκη.

Σημειώνεται πως τα βανδαλισμένα έργα παρέμεναν στο δάπεδο της αίθουσας που τα φιλοξενεί από τη στιγμή της επίθεσης που πραγματοποίησε ο βουλευτής μέχρι και χθες.

Δείτε επίσης: Βίντεο από την στιγμή που ο βουλευτής της “Νίκης” βανδαλίζει τα έργα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι με γνώμονα την ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας, τα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, τα οποία παρουσιάζονταν στην έκθεση, «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» απομακρύνθηκαν από το δάπεδο με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη».

Πηγή φωτό: Eurokinissi