Εύβοια: Κανένα σημάδι από τον αγνοούμενο πιλότο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Εύβοια ελικόπτερο

Ποια είναι τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες των βατραχανθρώπων για τον εντοπισμό του αγνοούμενου πιλότου του ελικοπτέρου, που έπεσε το πρωί της Πέμπτης (28/9), στη Βόρεια Εύβοια.

Μοναδικός επιβάτης του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απογειωθεί στις 08:00 το πρωί από τις Αφίδνες προκειμένου να παραλάβει γνωστό εφοπλιστή από τον Βόλο, ήταν ο έμπειρος πιλότος Μιχάλη Λάμπου. Λόγω της κακοκαιρίας, ο πιλότος θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τελικός προορισμός του ήταν το Πήλιο.

Οι πιθανές αιτίες που έπεσε το ελικόπτερο

Οι αιτίες της συντριβής του ελικοπτέρου, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο, παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, επιβεβαιώνουν το αρχικό σενάριο ότι ο πιλότος έχασε τον προσανατολισμό του εξαιτίας της ακραίας κακοκαιρίας και έπαθε το λεγόμενο vertigo, ένα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο στους πιλότους των αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης  Εύβοια: Ψάρεψε γιγάντιο καλαμάρι με βάρος 15 κιλά (ΦΩΤΟ)

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι ειδικοί, από το βίντεο που κυκλοφορεί από τις πρωινές ώρες, συμπεραίνουν ότι δεν υπήρξε μηχανική βλάβη, εφόσον οι έλικες δούλευαν κανονικά, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο πιλότος ξεκίνησε από τις Αφίδνες όσο είχε ακόμα καλό καιρό, αλλά σταμάτησε αναγκαστικά στο Μαντούδι όταν συνάντησε τις πρώτες εκδηλώσεις της κακοκαιρίας Elias και στη συνέχεια, έπεσε καθώς κατευθυνόταν προς το Πήλιο.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε – Στην “μάχη” των ερευνών βατραχάνθρωποι (ΦΩΤΟ)

Στο Live News μίλησε και ο αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης, τονίζοντας ότι «δεν βλέπει ο πιλότος, είναι ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει σημείο αναφοράς.

Αυτό που βλέπουμε ονομάζεται vertigo, δεν υπάρχει σημείο αναφοράς και ο πιλότος παρόλο που έχει τις αισθήσεις του και το ελικόπτερο βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, δεν ξέρει αν πετάει ευθεία, ανάστροφα, αν έχει κλίση 90 μοιρών».