Και στο Ρέθυμνο οι έρευνες για τον διαμελισμένο άνδρα – Τι ερευνούν οι αρχές

Πιο δύσκολα φαίνεται να έγιναν τα πράγματα σχετικά με την υπόθεση του διαμελισμένου άνδρα που βρέθηκε σε σακούλες σκουπιδιών στα Χανιά, καθώς το έγκλημα μάλλον έγινε στο Ρέθυμνο.

Δυσκολεύει η έρευνα για την ταυτοποίηση του άγνωστου Ασιάτη, μέλη του οποίου βρέθηκαν τεμαχισμένα μέσα σε σακούλες απορριμμάτων που έφτασαν στο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων, καθώς θεωρείται πιθανό η δολοφονία να έγινε στο Ρέθυμνο.

Το ερώτημα που μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να απαντηθεί, είναι αν πρόκειται για έγκλημα μίσους που ο δράστης θέλησε να εξαφανίσει τα πειστήρια, ή αν οι αρχές έχουν να κάνουν με κάποιο μανιακό.

Το δεύτερο ενδεχόμενο εξηγεί και την ψυχραιμία με την οποία ο δολοφόνος έκοψε τα μέλη του θύματος και με τη χρήση ιδιαίτερα κοφτερού οργάνου που κρατούσε με σταθερό χέρια προκαλώντας ευθείες τομές με σχεδόν χειρουργικό τρόπο.

Δείτε επίσης: Χανιά: Βρέθηκαν και τα σπλάχνα του διαμελισμένου άνδρα – Ερευνώνται όλες οι σακούλες απορριμμάτων

Το ότι το θύμα δέχθηκε την φονική επίθεση στο Ρέθυμνο προκύπτει από την διαπίστωση ότι το απορριμματοφόρο στο οποίο είχαν πεταχτεί οι μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν μέλη από το διαμελισμένο σώμα, είχε αδειάσει μπλε κάδους ανακύκλωσης από την συγκεκριμένη πόλη, όπως και από περιοχές των Χανίων, καθώς η ΔΕΔΙΣΕ είναι μία διαδημοτική επιχείρηση που εξυπηρετεί όλη την περιφερειακή ενότητα Χανίων και την ανακύκλωση της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Τι έχει βρεθεί

Ως τώρα, έχει διαπιστωθεί ότι το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε πρώτο το μεσημέρι της Τρίτης βρισκόταν σε σακούλα που είχε φορτωθεί από μπλε κάδο ανακύκλωσης, άγνωστο ακόμη από ποια περιοχή. Το ίδιο βράδυ, βρέθηκαν πάλι σε μαύρη σακούλα τα κάτω άκρα του θύματος που είχαν αποκοπεί από τα γόνατα. Στην ίδια σακούλα, εντοπίστηκαν και τμήματα των σπλάχνων του άτυχου άνδρα, που εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 30 και 40 χρόνων ασιατικής προέλευσης.

Αν και το μεσημέρι της Τετάρτης, εντοπίστηκε άλλη μια μαύρη σακούλα μέσα στην οποία βρέθηκε ένα μέρος από τον κορμό του δολοφονημένου Ασιάτη, το ισχίο και ένα τμήμα της μέσης του, το ζητούμενο είναι να βρεθούν τα χέρια που θα βοηθούσαν στην ταυτοποίηση του νεκρού από τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: "Τα παιδιά μας είναι αθώα, δεν έχουν κάνει τίποτα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ωστόσο, τίποτε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο δράστης του φρικιαστικού διαμελισμού, που προφανώς είναι και ο δολοφόνος, να θέλησε να τα εξαφανίσει πετώντας τα πειστήρια του εγκλήματος του σώματος σε άλλους κάδους. Αν τα πέταξε σε κοινούς κάδους σκουπιδιών, θεωρείται απίθανο να βρεθούν, καθώς οι σακούλες εκφορτώθηκαν σε χωματερές.

Για κάθε ενδεχόμενο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων ερευνούν και το περιεχόμενο κίτρινων κάδων, στους οποίους τοποθετούνται οργανικά υπολείμματα, κυρίως από νοσοκομεία. Ανάλογες έρευνες κάνουν πλέον και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου, καθώς φαίνεται όλο και πιο πιθανό να βρίσκεται εκεί ο τόπος του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Το χειρότερο για την έρευνα, είναι ότι η εκτίμηση του ιατροδικαστή Γιώργου Μυλωνάκη ότι ο θάνατος του άγνωστου άνδρα επήλθε πριν από περίπου δέκα ημέρες, δεν είναι απόλυτα ακριβής εξ αιτίας της υψηλής θερμοκρασία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα και μπορεί να επιταχύνει την αποσύνθεση.

Με αυτά τα δεδομένα, η έρευνα συνεχίζεται σχεδόν στα τυφλά, καθώς εξακολουθεί να μην υπάρχει κάποια καταγγελία για την εξαφάνιση αλλοδαπού από οποιαδήποτε περιοχή της Κρήτης.