Εξάρχεια: Ποιος είναι ο 50χρονος που δολοφονήθηκε – Σε σοκ όσοι τον ήξεραν (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιπολικό Αστυνομία

Το προφίλ του 48χρονου καθ’ ομολογία δράστη

Ο 50χρονος καλλιτέχνης Νικόλας Ντάβας βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο διαμέρισμά του επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Ο 48χρονος που φιλοξενούνταν από το 50χρονο θύμα στο διαμέρισμά του, συνελήφθη καθώς ομολόγησε ότι τον χτύπησε ενώ στην προσπάθειά του να περιγράψει στους αστυνομικούς το τι συνέβη, δεν μπορούσε να θυμηθεί περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι χτύπησε αρκετές φορές το θύμα στο κεφάλι.

«Εγώ το έκανα, το παραδέχομαι. Θυμάμαι ότι τσακωθήκαμε έντονα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τον λόγο. Τον χτύπησα με το σφυρί και με τα χέρια μου» είπε στους αστυνομικούς ο 48χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης.




Σε σοκ όσοι τον ήξεραν – «Είναι μεγάλο πλήγμα για εμένα»

Ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης, σκηνοθέτης, ανέφερε στο Mega και την εκπομπή Live News: «Σε δέκα τραγωδίες πρωταγωνιστή τον είχα. Καταπληκτικό παιδί, ένας άνθρωπος χωρίς να έχει τίποτα. Το εγώ του ας πούμε δεν υπήρχε μέσα του, ήταν πέρα από το εγώ.

Πολύ ευγενικός και πολύ άνθρωπος μετριόφρων και μεγάλο ταλέντο. Στις τραγωδίες κυριαρχούσε πάντοτε. Είναι μεγάλο πλήγμα για εμένα, έχασα ένα φίλο καλό και έχασε και η Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό σκηνοθέτη. Ήταν πολυσύνθετο ταλέντο, έγραφε, έπαιζε μουσική, έχει σκηνοθετήσει και κινηματογράφο».

«Ο Νικόλας καταρχήν δεν ήταν μουσικός, ήταν σκηνοθέτης και ηθοποιός. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε αισθήματα καλά» είπε ξάδερφός του.

H Aδριανή Μπαρτζώκα, ηθοποιός, σκηνοθέτης και φίλη του θύματος μίλησε στο MEGA. Όπως ανέφερε η ίδια είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να πιστέψει ότι «έφυγε» ο φίλος της.

«Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι έχει ”φύγει” ο Νικόλας. Ο Νικόλας ήταν ένα πολύ ευαίσθητο παιδί με πολύ καλά αισθήματα μέσα του. Δεν είχε μέσα του αισθήματα ζήλιας κι αγαπούσε όλους τους συναδέλφους του». Ερωτώμενη αν το θύμα γνώρισε τον θύτη απάντησε ότι δεν γνωρίζει, καθώς η ίδια πίστευε ότι ο μουσικός είχε φύγει στην Αγγλία.

Από την πλευρά της, η αδερφή του θύματος τονίζει ότι δεν γνωρίζει καν τον δολοφόνο. «Ήταν πολύ καλό παιδί ο Νίκος και πολύ καλός άνθρωπος. Βοηθούσε τους πάντες. Είναι άδικο που έφυγε με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω καν τον δράστη. Δεν γνωρίζω τίποτα. Ούτε πως τον λένε, ούτε ποιος είναι. Δεν έχω καμία ενημέρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο 48χρονος καθ’ ομολογία δράστης

Αναφορικά με τον 48χρονο, σύμφωνα με το Mega, είναι ένας άνθρωπος που φέρθηκε βίαια στον πατέρα του από τον οποίο και αφαίρεσε το όχημα με το οποίο ταξίδεψε στην Αθήνα από τη Λάρισα. Ο δράστης είχε μηνυθεί από τον πατέρα του και είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή με ποινή 2 ετών.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Η πρώτη αντίδραση από τη "Θύρα 7" του Ολυμπιακού στις συλλήψεις

Θα μιλήσει και για τα δικά του τραύματα και για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον γιο του μετά τη δολοφονία στα Εξάρχεια. «Ήρθε 5 η ώρα το πρωί και μου επιτέθηκε και με χτύπαγε μία ώρα. Το πρόσωπο μου ήταν μαύρο 10 ημέρες. Αυτός έσπασε και πόρτες έσπασε και τραπέζια έσπασε και τηλεφώνα. Μάλωσε με το θύμα έτσι μου είπε».

Σύμφωνα με το κανάλι, ο δράστης δεν χτυπούσε μόνο τον πατέρα του. Τουλάχιστον από το 2021 είχε ξεκινήσει να γίνεται επιθετικός στην περιοχή του Τυρνάβου. Στις 20 Μαΐου 2021 ξυλοκόπησε έναν πολίτη, ενώ στις 13 Ιανουαρίου του 2024 επιτέθηκε με φαλτσέτα σε ιδιοκτήτη επιχείρησης. Αφού έγινε η επίθεση με τη φαλτσέτα, στις 20 Ιανουαρίου 2024 ο δράστης επιτέθηκε και στον πατέρα του, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Στη συνέχεια συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή δύο χρόνων.

«Είχε έρθει ένα βράδυ και είχε βάλει μία φαλτσέτα και απειλούσε θαμώνες και εμένα και ότι θα μας σκοτώσει. Συνέχεια ζητούσε λεφτά, μάλωνε με κόσμο, κυνηγούσε ανθρώπους. Ήταν θέμα χρόνου. Έτσι λέγαμε όλοι. Πιο πριν είχε χτυπήσει τον πατέρα του. Είχε χτυπήσει ένα άλλο παλικάρι από τον Τύρναβο.

Γενικά είχε δημιουργήσει πολλά θέματα. Πριν 2-3 χρόνια τον είχαν συλλάβει με ένα σπαθί σαμουράι στο Σύνταγμα. Από ότι κατάλαβα έλεγε ότι έχει διπολική διαταραχή. Έχει χαρτί και γι΄αυτό ήταν έξω συνέχεια», αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Πηγή φωτό:Eurokinissi