Εξαρθρώθηκε τρομοκρατική οργάνωση που είχε στόχο εβραϊκή συναγωγή

Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο νεαροί ως συνεργοί ηγετικού στελέχους

Την εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης που ετοίμαζε επιθέσεις στη χώρα μας κατάφεραν αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, 29 και 27 ετών, ως συνεργοί του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, είχαν ως στόχο όχι μόνο να πλήξουν αθώους πολίτες, αλλά και να υπονομεύσουν το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 32χρονη κατηγορεί τον 70χρονο πατέρα της για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

– είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,

– είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,

– είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,

– σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: protothema.gr