Εξιτήριο για τον 29χρονο Υποσμηναγό του F-16 – «Καθαρές» οι εξετάσεις του

Υποσμηναγός F-16

Πως σώθηκε από την πτώση του αεροσκάφους

Εξιτήριο πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής ο 29χρονος Υποσμηναγός του μαχητικού F-16, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή στην Ψαθούρα.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός του F-16 παρέμεινε προληπτικά χθες για ακόμη ένα 24ωρο στο ΓΝΑ και υποβλήθηκε σε ένα νέο γύρο εξετάσεων.

Όλες οι εξετάσεις βγήκαν «πεντακάθαρες» κι έτσι ο 29χρονος πήρε εξιτήριο.

Πτώση F-16: Eτσι σώθηκε ο 29χρονος Υποσμηναγός

Ήταν 33 λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος ενός F16 μπλοκ 52 plus αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Δείτε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από την διάσωση του πιλότου του F-16 από παραπλέον πλοίο – «Ολα πήγαν καλά»

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα. Ο πιλότος αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κοντά στη νησίδα Ψαθούρα των Βορείων Σποράδων. Ευτυχώς ο χειριστής κατάφερε να χρησιμοποιήσει με επιτυχία το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους και να πέσει στη θάλασσα.

Αμέσως απογειώθηκε ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης από τη Λήμνο ενώ στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα.

Δύο λεπτά μετά τις τρεις οι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν από τη θάλασσα τον χειριστή. Ο πιλότος που πάλευε μέσα στη θάλασσα για 1,5 ώρα μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Πηγή: eleftherostypos.gr