Φαίη Μπακογιώργου: Στην φυλακή η μητέρα και η αδελφή της για την δολοφονία της

Φαίη Μπακογιώργου

Μαζί και η σπιτονοικοκυρά της

Οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη οδηγούνται στην Κυψέλη.

Ειδικότερα, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά και τις απολογίες τους.

Κρίθηκαν προφυλακιστέες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά τις απολογίες τους, οι οποίες διήρκησαν περίπου έξι ώρες.

Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή της κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η αδελφή της Φαίης, που σήμερα είναι 23 ετών, κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και ανθρωποκτονία με δόλο. Η μητέρα της Φαίης κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Ποιο είναι το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 9 Οκτωβρίου 2021, η μητέρα της Φαίης μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης και δήλωσε την εξαφάνιση της 23χρονης κόρης της. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι στις 8 το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, η Φαίη αποχώρησε από το σπίτι όπου διέμεναν, στην Κυψέλη. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 8 Οκτωβρίου 2021, εντοπίστηκε ένα πτώμα, που ήταν τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτα, σε πεζοδρόμιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους. Δεν υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα κι έτσι το πτώμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Παρουσιαστής κρατείται για απόπειρα εκβίασης – 39χρονος εκδότης ο συνεργός του

Την προανάκριση για το πτώμα αγνώστων στοιχείων ανέλαβε αρχικά το Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος, ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις».

Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψαν μεταξύ άλλων, τα περιγραφικά στοιχεία του πτώματος και από την έρευνα προέκυψε ότι το πτώμα ανήκει στην Φαίη Μπακογιώργου.

Πηγή: enikos.gr