Φλώρινα: Στη φυλακή η 57χρονη για το “οπλοστάσιο” στο σπίτι της

Φλώρινα οπλοστάσιο ΕΛΑΣ

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας

Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 57χρόνη, η οποία είχε μετατρέψει το σπίτι της σε “οπλοστάσιο”.

Σύμφωνα με την απόφαση η 57χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια κι άλλων όπλων. Σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Δημήτρης Στεφανίδης τόνισε ότι «η απόφαση για εμάς φαίνεται παντελώς περίεργη και άδικη και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα».




Για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε, ο 54χρονος σύζυγος της υποστήριξε στην ανακριτική διαδικασία ότι ήταν συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα των αστυνομικών Αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Αποφασισμένοι να σκοτώσουν οι χούλιγκανς - «Κ@@μπατσοι, θα σας βρούνε κρύους»

Φλώρινα οπλοστάσιο ΕΛΑΣ

Δείτε επίσης: Φλώρινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν οπλοστάσιο στο σπίτι τους – Βρέθηκαν 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας και 11 χειροβομβίδες

Ο γιος του ζευγαριού τόνισε πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των οπλικών συστημάτων υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό Μητρώο και ποτέ δεν μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο».

Φλώρινα οπλοστάσιο ΕΛΑΣ

Τέλος ο δικηγόρος του ζευγαριού σημείωσε ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται».

Φλώρινα οπλοστάσιο ΕΛΑΣ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί και ο 54χρονος.