Φλώρινα: Στην φυλακή ο 54χρονος για το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε στο σπίτι του

Θεσσαλονίκη Νικηφόρος Δράμας φυλακές νικηφόρου δράμα δήμος παρανεστίου, προφυλακιστέος, Κηφισιά, αστυνομικός τρομοκρατία Χρυσή Αυγή κορονοϊός

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ανακριτής και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο για την φυλακή σε έναν 54χρονο άνδρα από την Φλώρινα.

Και αυτό γιατί στο σπίτι 54χρονου στην Φλώρινα εντοπίστηκαν βαρύς οπλισμός και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

Κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 54χρονος αρνήθηκε εξ ολοκλήρου τις κατηγορίες σε βάρος του, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες. Υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης οπλικών συστημάτων και όλα τα όπλα που είχε στην κατοχή του δεν ήταν λειτουργικά. Όπως είπε, τα είχε βρει είτε στους ορεινούς όγκους της περιοχής, όπου έχουν γίνει πολλές μάχες τόσο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όσο και στον εμφύλιο, είτε σε πεδία βολής.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Τζήκας, ανέφερε πως τα περισσότερα όπλα απ’ όσα βρέθηκαν δεν ήταν λειτουργικά, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και ο 54χρονος δεν τα επισκεύαζε για να τα μεταπωλήσει -όπως έχει ακουστεί. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τόσο τα εργαλεία όσο και οι γνώσεις που διαθέτει ο 54χρονος είναι ερασιτεχνικές και δεν επισκεύαζε τα όπλα για να τα πουλήσει, αλλά για να τα εντάξει στην προσωπική του συλλογή.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Παρουσιαστής κρατείται για απόπειρα εκβίασης – 39χρονος εκδότης ο συνεργός του

Ο 54χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη προφυλακιστεί και η 57χρονη σύζυγός του.