Φωτιά στη Μαγνησία: Η στιγμή των εκρήξεων στη Νέα Αγχίαλο – Τρόμος για δημοσιογράφο της ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

φωτιά Μαγνησία

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, με τις φλόγες να φτάνουν σε χώρο στρατοπέδου και να καλύπτουν αποθήκη πυρομαχικών, με αποτέλεσμα να ακούγονται εκρήξεις σε ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ.

Στο σημείο βρισκόταν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Έλενα Αποστολίδου, η οποία μετέδιδε σε ζωντανή μετάδοση όσα συνέβαιναν και με τη φωτιά να είναι εκτός ελέγχου και να έχει τυλίξει στις φλόγες τον χώρο του στρατοπέδου στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας.

Την ώρα που μετέδιδε όλα όσα συνέβαιναν με τη φωτιά, ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και ταράχτηκε, βγάζοντας μια κραυγή τρόμου. Προσπαθώντας να μάθει τι έχει συμβεί, πέρασε ένας κάτοικος της περιοχής με τρακτέρ και δήλωσε ότι οι εκρήξεις έρχονται από αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Καράμπα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε ψητοπωλείο στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι εκρήξεις ακούστηκαν από αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας 6 χιλιόμετρα μακριά από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική από τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και γίνονται προσπάθειες περιορισμού και πυρόσβεσης από δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού.

Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν αποθήκες πυρομαχικών μέσα στην 111 Πτέρυγα Μάχης, για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με ανθρώπινες ζωές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες από τις εκρήξεις ενώ οι εκκενώσεις έγιναν έγκαιρα και δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.