Φωτιά στη Σαρωνίδα: Οργή για ιδιοκτήτη Airbnb που αναρωτιόταν αν πρέπει να χρεώσει πελάτες που έφυγαν

φωτιά Σαρωνίδα καταστροφές

“Βούηξε” το Twitter από τις αντιδράσεις

Τρανό παράδειγμα ατομικισμού είναι ένας ιδιοκτήτης Airbnb, ο οποίος είχε ένα… σοβαρό δίλημμα για το τι να κάνει, ενώ ο κόσμος χανόταν σε έναν πύρινο εφιάλτη.

Τη στιγμή που φλόγες έκαιγαν σπίτια και περιουσίες σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα, ο ιδιοκτήτης ενός Airbnb σκεφτόταν αν πρέπει να ζητήσει χρήματα από τους ανθρώπους που έφυγαν να σωθούν από τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, σε κλειστή σελίδα στο Facebook για ανθρώπους που διαθέτουν κατοικίες στο Airbnb κάποιος έγραψε: «Καλησπέρα, έχω σοβαρό πρόβλημα. Έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στις γύρω περιοχές της Σαρωνίδας κάτι το οποίο κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική για τους guests. Οι guests αποχώρησαν. Τι προβλέπεται και τι θεωρείτε σωστό; Επιστροφή χρημάτων; Θα ζημιωθώ εγώ ή απλά είναι άτυχος ο guest καθώς δεν ευθύνομαι για πυρκαγιές που τυχαίνουν σε γύρω περιοχές. Θα ήθελα την γνώμη σας με σκοπό να βοηθήσετε», έγραψε η ιδιοκτήτρια του Airbnb ειδικότερα.

Όπως είναι λογικό, πολλές ήταν οι αντιδράσεις στα social media για τον ιδιοκτήτη κατοικίας που σε τέτοιες στιγμές το πρώτο που σκέφτηκε ήταν πως και αν θα αποζημιωθεί. «Η ελληνική επιχειρηματικότητα στα καλύτερά της» έγραψε κάποιος, ενώ χρήστης του twitter τον παρομοίασε με πρωταγωνιστή ταινίας καταστροφής που τριγυρνά και αναζητά κάποιον να τον αποζημιώσει που έγιναν όλοι ζόμπι.

Πηγή φωτό: Eurokinissi