Φωτιά στο Λουτράκι: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στον Αγιο Χαράλαμπο

φωτιά Λουτράκι

Αναμένεται να “σηκωθούν” άλλα τέσσερα αεροσκάφη

Αντιμέτωπες με διάσπαρτες εστίες φωτιάς έρχονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει αναζωπύρωση στο Λουτράκι στον Αγιο Χαράλαμπο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στο Λουτράκι, ενώ στα σημεία όπου καίει φωτιά αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Τη Δευτέρα επιχείρησαν 140 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 45 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 1 ελικόπτερo και 4 αεροσκάφη. εκ των οποίων 2 ελικόπτερα διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως 20-30 σπίτια έχουν καεί.

«H χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία στην περιοχή»

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην φωτιά στην Σαρωνίδα, σε σχέση με τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι τη Δευτέρα (17.07.2023).

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Νέο Κουβαρά είχε επεκταθεί σε Σαρωνίδα και Καλύβια, καίγοντας μεγάλο μέρος του Πάνειου Ορους αλλά και σπίτια και αυτοκίνητα στις περιοχές αυτές. Την ίδια ώρα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Δείτε επίσης: Ενα χιλιόμετρο πάνω από την εθνική η φωτιά στο Λουτράκι – Πάλευαν όλη νύχτα οι πυροσβέστες

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ανέφερε επίσης πως υπάρχει μεγάλη καταστροφή, ειδικά στο Πάνειο Ορος όπου πολλοί οικισμοί έχουν μεγάλες ζημιές. Όπως είπε, ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν καεί.

Οι Πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μεγάλο μέτωπο στην περιοχή. Ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για αναζωπυρώσεις, αφού πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή που φυσάνε κάθε τόσο και δυναμώνουν μικρές εστίες που υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος Σαρωνίδας αναφέρει πως είναι η χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία στην περιοχή.

Συνολικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘’Όλυμπος” ενώ από αέρος επιχείρησαν τη Δευτέρα 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό». Στην πυρκαγιά επιχείρησαν και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi