Φωτιά στον Κουβαρά: Καταγγελίες ότι ξέμειναν από νερό τα πυροσβεστικά στο Πανόραμα Σαρωνίδας

φωτιά Κουραβά Αττικής

Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια και οχήματα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξεκίνησε σήμερα (17/7) στον Κουβαρά Αττικής.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εξαπλώνεται προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα. Στη Σαρωνίδα η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, ενώ μέχρι τις 21:00 θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων έχει σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στο Πανόραμα Σαρωνίδας με αποτέλεσμα να έχουν ξεμείνει από νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Την ίδια ώρα, βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της φωτιάς στον Κουβαρά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε απορρίμματα και ξερά χόρτα στο Πανόραμα

Κάηκαν σπίτια και ΙΧ σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Σαρωνίδα

Σπίτια και ΙΧ “τυλίχθηκαν” στις φλόγες σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Σαρωνίδα, την ώρα που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροβεστών.

Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινησει τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστεί στη διάρκεια της νύχτας.

Ελεύθερος ο αλλοδαπός που είχε προσαχθεί ως ύποπτος

Παράλληλα, ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο αλλοδαπός ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος από την περιοχή του Κουβαρά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI