Φρίκη: Ανδρας άφηνε νηστικά τα πέντε παιδιά της συντρόφου του για τιμωρία

κακοποίηση παιδιού

Τα χτυπούσε με ανοχή της μητέρας

Ενοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε από ένας άντρας στη Λαμία, ο οποίος άφηνε νηστικά τα τέσσερα παιδιά της συντρόφου του και το παιδί του με αυτή, προκειμένου να τα τιμωρήσει.

Ολα τα παιδιά ήταν ηλικίας από 5 έως 16 ετών. Τα τέσσερα μεγαλύτερα ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το μικρότερο ήταν παιδί των δύο κατηγορουμένων.

Ο άνδρας με βάση το κατηγορητήριο άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά, ενώ δεν ήταν λίγες φορές που τα χτυπούσε, με ανοχή της μητέρας.

Αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς του ήταν να απειλήσει με καραμπίνα τον μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14,5 ετών!

Διαβάστε επίσης  Μάτι: Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθεί παραγραφή αδικημάτων

Φυλάκιση 36 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με βάση τον νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας, για σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, ποινή που κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για 3ετη αναστολή.

Η μητέρα, που κατηγορούνταν για ανοχή στη συμπεριφορά του, κρίθηκε αθώα για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.

Πηγή: lamiareport.gr

Πηγή φωτό: Envato.com