Σοκ: Μητέρα κακοποιούσε επί τρία χρόνια τα παιδιά της

κακοποίηση βιασμός

Ζήτησαν βοήθεια από τη γειτόνισσα

Νέο περιστατικό παιδικής κακοποίησης σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, με τις Αρχές να βάζουν χειροπέδες στη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών μετά από καταγγελίες για κακοποίηση.

Η νέα αυτή υπόθεση κακοποίησης ανήλικων στη Ζάκυνθο, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης πριν μερικές ημέρες όταν αυτοκτόνησε ένας 49χρονος άνδρας στον Άγιο Δημήτριο. Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο και πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα άφησε σημείωμα.

Εικοσιτετράωρα αργότερα, τα παιδιά του 49χρονου, ηλικίας 12 και 9 ετών έφυγαν από το σπίτι που ζούσαν με τη θετή μητέρα τους καθώς όπως προέκυψε εκείνη τα κακοποιούσε εδώ και 3 χρόνια με αποτέλεσμα να αναζητήσουν τη σωτηρία τους.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Νεκρός σε τροχαίο 46χρονος Ανθυπολοχαγός

Ένα από τα ανήλικα, τρομοκρατημένο, κλαίγοντας και με εμφανείς εκδορές σε σημεία του σώματος του, προσέτρεξε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου (06.04.2024) για βοήθεια σε γειτονική κατοικία, όπου ανέφερε, ότι η μητέρα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσης τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τα χτυπά.

Η γυναίκα στην οποία προσέφυγαν για βοήθεια ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα.

Στο σημείο μετέβηκε ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με ομάδα ενστόλων όπου εντόπισαν τη μητέρα, με τα ανήλικα παιδιά και οδηγήθηκαν στο οικείο Α.Τ. ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Από τη προανάκριση προέκυψε ότι, η μητέρα ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία στα παιδιά χτυπώντας τα στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες).

Κατίπον εντολής του εισαγγελέα, τα παιδιά μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο Γ.Ν. Ζακύνθου προκειμένου να εξετασθούν, ενώ με το πέρας των εξετάσεων παρέμειναν νοσηλευόμενα στην παιδιατρική κλινική.

Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε η ασφαλής φύλαξη τους εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος από αστυνομικούς υπάλληλους.

Μετά από εξέταση των ιατρών διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα των παιδιών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων με την μητέρα να αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Έρευνα για το περιστατικό κακοποίησης πραγματοποιεί το Α.Τ. Αλυκών.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay