Γνωστός ποδοσφαιριστής ο αρχηγός του καρτέλ που συνελήφθη με 67 κιλά κοκαΐνης

αστυνομία Θεσσαλονίκη

Έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πέρασαν από την Super League

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή με εμπορευματοκιβώτια στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.

Μάλιστα, ο 41χρονος επικεφαλής των τριών που συνελήφθησαν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που άδειαζαν τα κοντέινερ με τα 67 κιλά καθαρής κοκαΐνης αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν γνωστός ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο ποδοσφαιριστής που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο λιμάνι του Πειραιά, έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πέρασαν από την Super League και είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ήταν όπως λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ, δυνατός «παίκτης» στο καρτέλ με την κοκαΐνη, καθώς έκανε κραυγαλέα ζωή, με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα επώνυμων οίκων και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το σύστημα που τα καρτέλ χρησιμοποιούσαν το τελευταίο χρονικό ναυλώνοντας ψυκτικούς, και να μπλοκάρουν το «χρυσό» φορτίο με την κόκα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που ταξίδεψε από το Εκουαδόρ στο λιμάνι του Πειραιά, καμουφλαρισμένη σε κοντέινερ με γαρίδες.

Ειδικότερα, το καρτέλ με τις χοντρές άκρες στη Λατινική Αμερική, «ναύλωσε» τους τρεις Έλληνες εκ των οποίων και τον γνωστό ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας και δυο ψυκτικούς και δηλώνοντας εικονικές βλάβες στα κοντέινερ που έκρυβαν στα σωθικά τους την «λευκή» κυρία, έμπαιναν σαν κύριοι στο μεγάλο λιμάνι και έβγαζαν την κοκαϊνη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Ιωάννη Σκούρα, η εξάρθρωση της οργάνωσης αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ενώ όπως επισήμανε για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης υπήρξε καθοριστική η συμβολή και η ανάπτυξη συνεργασίας με το Γραφείο DEA Αθηνών, το Τμήμα Δίωξης και Λαθρεμπορίου της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμος Β΄ Δημογλίδου Κωνσταντία, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την εξακρίβωση και διασταύρωση των οποίων καθώς και μέσω δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) αποκαλύφθηκε η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ο διεθνικός χαρακτήρας της και η εγκληματική δράση των μελών της.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Αποφασισμένοι να σκοτώσουν οι χούλιγκανς - «Κ@@μπατσοι, θα σας βρούνε κρύους»

Εντάχθηκαν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον από το 2022, οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω θαλάσσης.

Οι ποσότητες αυτές αποθηκεύονταν σε εμπορευματοκιβώτια, και συγκεκριμένα μέσα στους καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών, και αφού τις εισήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης, τη διακινούσαν με σκοπό να αποκομίσουν υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Αναφορικά με τον ρόλο κάθε μέλους στην εγκληματική οργάνωση, ο 41χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων ατόμων, αφού είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, τον συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και την παράδοση αυτών στους τελικούς διακινητές.

Αμεσος συνεργάτης ο 31χρονος

Ο 31χρονος, ήταν άμεσος συνεργάτης με τον επικεφαλής ως προς την παραλαβή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ψυκτικός, ενώ ο 36χρονος, είχε αναλάβει τον χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή-εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε αρχικά ο 41χρονος στην κατοχή του οποίου καθώς και στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Ακολούθως ερευνήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι 58 συσκευασίες με την κοκαΐνη.

Πηγή: gazzetta.gr