Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Μέγα Αρχιμανδρίτη: «Εχει τεθεί σε αργία» μετά τη σύλληψή του 

Σε αργία έχει τεθεί ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά τα δημοσιεύματα για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης τέθηκε σε αργία με απόφαση του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τονίζει ότι δεν θα προβεί σε καμία άλλη δήλωση, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση της κλοπής του ρολογιού.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Αξίας 24000 ευρώ το ρολόι τσέπης που έκλεψε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμία άλλη δήλωση».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα (17.4.2023) για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αξία 24.000 ευρώ, το οποίο κατασκευάστηκε για συλλεκτική συλλογή του 1800 των Ανακτόρων.

Πληροφορίες του Εθνικού Κήρυκα αναφέρουν ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης μπήκε στη φυλακή, από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον.

Πηγές από το Φανάρι αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν, διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο.