Καύσωνας: Στους 140 βαθμούς η θερμοκρασία στην κάφτρα τσιγάρου (ΒΙΝΤΕΟ)

καύσωνας θερμοκρασία

Πόσο «έπιασε» κάτω από ομπρέλα σε λαϊκή 

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα τη λαϊκή αγορά του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι Αττικής και κατέγραψε τις θερμοκρασίες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην περιγραφή κάτω από το βίντεο στο YouTube, κορυφαίο εύρημα αποτελεί το θερμικό αποτύπωμα μια ομπρέλας που μόλις έκλεισε και αφήνει το ψυχρό της αποτύπωμα στην καυτή άσφαλτο που εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αγγίζει τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Η μέση θερμοκρασία στις ομπρέλες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν σκιά κατά την εργασία τους, ήταν 70 βαθμούς Κελσίου ενώ το οδόστρωμα άγγιζε τους 80 βαθμούς Κελσίου, όπως καταγράφει η θερμική κάμερα.

Επίσης, από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι η θερμοκρασία στην κάφτρα του τσιγάρου στο χέρι ενός περαστικού. Όπως αναφέρει η ομάδα Up Stories, στο 04:41, η θερμοκρασία στην κάφτρα ξεπερνά τους 140 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνοντας πως «αν κάναμε πιο στοχευμένη μέτρηση θα περνάμε πολύ πιο υψηλή θερμοκρασία».

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου 2024

«Αυτό φανερώνει το πώς ένα πεταμένο τσιγάρο στη φύση αρκεί να φέρει την καταστροφή και να προκαλέσει πυρκαγιά» καταλήγει.