Καιρός: Χιόνι και κρύο που… τρυπάει κόκκαλα στη χώρα – Που χρειάζονται αλυσίδες

κακοκαιρία Φίλιππος

Ο υδράργυρος πέφτει σταδιακά

Αρκετά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και το δριμύ κρύο που “χτυπάνε” από χθες ορισμένα σημεία της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα χιόνια, οι ισχυροί άνεμοι και το έντονο κρύο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή. Πολλά είναι και τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά σήμερα ή θα ανοίξουν αργότερα.

Ο υδράργυρος υποχωρεί σταδιακά, καθώς πνέουν βόρειοι άνεμοι 7 – 8 μποφόρ, ενώ τα χιόνια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική, η Τροχαία διέταξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους -2 βαθμούς.

Mόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται, μετά τις 9 το βράδυ, λόγω της κακοκαιρίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε Χορτιάτη, Πανόραμα και Πεύκα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχής, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Απομακρύνεται από το απόγευμα η σκόνη - Πού κατευθύνεται

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στο 1ο χλμ, καθώς υπήρξε υπερχείλιση ρέματος.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.