Κακοκαιρία Bettina: Μια ώρα αργότερα άνοιξαν τα σχολεία στη Φλώρινα λόγω του πάγου

Φλώρινα χιόνι

Δουλεύουν ασταμάτητα τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες

Στους -7 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στη Φλώρινα, οι δρόμοι της οποίας έχουν καλυφθεί με πάγο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η μετακίνηση.

Στις 09:15 ξεκίνησα σήμερα τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του πάγου που έχει δημιουργηθεί, καθώς η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας είναι στους -5, ενώ στις πιο ορεινές κοινότητες άγγιξε τους -7 βαθμούς κελσίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους πέρα από κάποιες πτώσεις δέντρων και κλαδιών κατά τη διάρκεια της έντονης και σφοδρής χιονόπτωσης του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου και παρά το βάρος του χιονιού δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Bettina: “Ασπρισε” η Φλώρινα – Πυκνή χιονόπτωση (ΦΩΤΟ)

Επιπλέον το βράδυ του Σαββάτου κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βοηθήσει επισκέπτες στην τοπική κοινότητα Νυμφαίου των οποίων τα οχήματα δεν φορούσαν χειμερινά ελαστικά και δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαβάστε επίσης  Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2024

Τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και δημιουργούνται στρώματα πάγου στο οδόστρωμα που είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Τζάκια, σόμπες και καλοριφέρ έχουν ανάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό και πιο έντονα τις ημέρες αυτές που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το χιονοδρομικό κέντρο Φλώρινας – Πισοδερίου άνοιξε προσκαλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν τα παιχνίδια με το χιόνι, τις βόλτες με τους εναέριους αναβατήρες και περιηγήσεις στα χιονισμένα ορειβατικά μονοπάτια της περιοχής της Φλώρινας.