Καλαμάτα: Αναζητείται σε βουνό ο 38χρονος για τη δολοφονία του 47χρονου “Αμερικάνου”

Καλαμάτα 38χρονος δράστης δολοφονία 47χρονου

Εφοδιάστηκε με ρούχα και φαγητό και έγινε “καπνός”

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον 38χρονο δράστη της δολοφονίας του 47χρονου “Αμερικάνου” στο κέντρο της Καλαμάτας το μεσημέρι της Παρασκευής (20/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος που ευθύνεται για τον πυροβολισμό στον 47χρονο στην Καλαμάτα κρύβεται σε βουνό στην περιοχή Κιτριές.

Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου, με τον οποίο φέρεται ότι είχε διαφορές, ο 38χρονος κατέφυγε στην καφετέρια του ενός από τους δύο Έλληνες που έχουν συλληφθεί για υπόθαλψη εγκληματία. Από το κατάστημα, εφοδιάστηκε με τρόφιμα και ζεστά ρούχα και διέφυγε πεζή προς το βουνό. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν εξακολουθεί να κρύβεται εκεί ή αναζήτησε τρόπο να διαφύγει, ενδεχομένως στην πατρίδα του. Υπενθυμίζεται ότι μετά την δολοφονία του «Gus», οι δράστες εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το σκούρο Opel Corsa με το οποίο διέφυγαν.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία 47χρονου στην Καλαμάτα: Πήρε προθεσμία ο 22χρονος

Ο 22χρονος Έλληνας που είχε παρασύρει στο θανάσιμο ραντεβού τον 47χρονο «Αμερικάνο» και τον είχε γρονθοκοπήσει, οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του απήγγειλε κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη. Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Αλβανός δράστης ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο ή τον πυροβόλησε στο πόδι για εκφοβισμό και η σφαίρα χτύπησε κεντρική αρτηρία προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Πάντως, η σχετική δίωξη αναφέρεται σε ανθρωποκτονία.

Διαβάστε επίσης  Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στην Κω - Φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και εκχυμώσεις

Σήμερα επρόκειτο να δικαστούν από το Αυτόφωρο οι δυο Έλληνες ηλικίας 40 και 50 χρόνων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματιών. Κι αυτό, γιατί κατέθεσαν ότι δεν είχαν είχαν έρθει σε επαφή με τους δράστες, όμως από βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι μετά την δολοφονία τους παρείχαν κατάλυμα και ρούχα για να αλλάξουν, ενώ τους βοήθησαν και να διαφύγουν.