Καλαμάτα: Συνεργός στη δολοφονία του 47χρονου ο άνδρας που συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός ύποπτου άνδρα για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 47χρονου “Αμερικάνου”, στην Καλαμάτα, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα (21/1) οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για τον συνοδηγό του αυτοκινήτου που έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή που οδηγούσε ο 47χρονος επονομαζόμενος «Αμερικανός» που τελικά σκοτώθηκε. Εκείνος που βγήκε έξω και άρχισε να γρονθοκοπεί το θύμα μέχρι τη στιγμή που ο συνεργός του έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Διαβάστε επίσης: Καλαμάτα: Στα χέρια των αρχών ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στον 47χρονο

Μετά τη δολοφονία και οι δύο απομακρύνθηκαν από το σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να πάνε μακριά. Άφησαν το όχημα σχετικά κοντά από τον τόπο της εκτέλεσης και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο το έκαναν «φύλλο και φτερό» για να βρουν στοιχεία που θα οδηγούσαν στους δράστες. Κάτι που έγινε, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από χθες Παρασκευή 20 Ιανουαρίου του 2023.

Ο δράστης σύμφωνα με τους αστυνομικούς αναμένεται να συλληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Πρόκειται για έναν Αλβανό, που όπως εκτιμούν δεν έχει καταφέρει να φύγει από την Καλαμάτα. Κρύβεται, με τις Αρχές να έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένα σημεία για να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη οδηγού χωρίς δίπλωμα που εμβόλισε περιπολικό για να μην του γίνει έλεγχος

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μεσσηνία σχετικά με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Τότε, πριν γίνει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. , είχε διαφύγει στην Αμερική (Γι’ αυτό και οι περισσότεροι τον ήξεραν με το όνομα «Αμερικάνος») και έτσι είχε αποφύγει τη σύλληψη. Όταν επέστρεψε του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τον εισαγγελέα.