Καλλιθέα: Το βίντεο με τον παπά που έδιωξε τρανς γυναίκα από το συσσίτιο

ιερείς κορονοϊός ιερέας παπάς Θεία Κοινωνία Κρήτη Φλώρινα Κρήτη

Της επιτέθηκε με χυδαία λόγια

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το βίντεο με την επίθεση που δέχτηκε τρανς γυναίκα από παπά στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα.

Στο σοκαριστικό βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα ο παπάς να λέει «είσαι άντρας με βυζιά». Ο Alpha, έφερε στη δημοσιότητα βίντεο με την χυδαία επίθεση σε τρανς γυναίκα από παπά. Η τρανς γυναίκα, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, πήγε στην εκκλησία για το συσσίτιο. Εκεί ο παπάς αρνήθηκε να της δώσει φαγητό και την αποκάλεσε «άντρα με βυζιά».

Το χρονικό:

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελίες δικηγόρου της συλλογικότητας Red Umbrella Athens που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση μιας άνεργης τρανς γυναίκας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυρία Αγγελική Σουγλέ, ο ιερέας απευθύνθηκε στην εντολέα της με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών, αποκαλώντας τη για παράδειγμα «άνδρα με βυζιά», παρουσία μάλιστα τρίτων ατόμων. «Εκτός από την κατάθεση μήνυσης, θα προχωρήσουμε και σε αγωγή για ηθική βλάβη με σκοπό τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων», αναφέρει.

Η Ι. Κ. είναι μία τρανς γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας και η οποία πήγαινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προκειμένου να παραλάβει φαγητό από το συσσίτιο. Σύμφωνα με τη διαδικασία, για να πάρει φαγητό από το συσσίτιο ήταν απαραίτητο να προσκομίσει έγγραφα όπως η αστυνομική της ταυτότητα, ένα λογαριασμό ΔΕΗ ο οποίος θα εξακριβώνει ότι το σπίτι της ανήκει στην εν λόγω ενορία και έναν εκκαθαριστικό προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί όλα τα οικονομικά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης  Ξύλο στη Βουλή: Ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών επιτέθηκε σε βουλευτή της Ελ. Λύσης (ΦΩΤΟ)

Μόλις προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρανς άτομο, καθώς οι άνθρωποι στην ενορία διάβασαν στοιχεία μη συμβατά με την εμφάνισή της. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω της πανδημίας κορoνοϊού.