Καστοριά: Κεραυνός έκαψε κτηνοτροφική μονάδα στην Μεσοποταμία

φωτιά Εβρος

Καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος

Ολική ήταν η καταστροφή που υπέστη κτηνοτροφική μονάδα στη Μεσοποταμία Καστοριάς, καθώς τυλίχθηκε στις φλόγες εξαιτίας πτώσης κεραυνού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών με αποτέλεσμα να καούν και αγροτικά μηχανήματα. Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν σωτήρια για τα ζώα που βρίσκονταν σε παρακείμενο χώρο.

Αμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχείρησε με  4 οχήματα, 12 πυροσβέστες, 1 υδροφόρα του δήμου, 1 υδροφόρα και 1 JCB της Π.Ε. Καστοριάς.

11 οι φωτιές εξαιτίας των κεραυνών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμάς Μάνος, που βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε δύσκολη τη χθεσινή μέρα για την Καστοριά, τονίζοντας πως 11 συνολικά ήταν οι φωτιές που εξαιτίας των κεραυνών προκλήθηκαν με σοβαρότερη εκείνη στην Μεσοποταμία Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης  Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Το φαινόμενο της ξερής καταιγίδας προκάλεσε πυρκαγιές μικρής έντασης και σε άλλα σημεία της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα εκδηλώθηκαν δυο στα Γρεβενά, τρεις στην Καστοριά και οι υπόλοιπες στην ΠΕ Κοζάνης.

Πηγή φωτό: Eurokinissi